poliţia!!!

16 03 2011

de bună seamă, ca o reacţie la gestul funcţionarului Csibi Barna, azi, indicatoarele rutiere ce marchează intrarea în mai multe localităţi bihorene au fost acoperite, pe porţiunea pe care au înscris numele localităţii în limba maghiară, cu benzi de hârtie în culorile naţionale ale României.

reacţia este, zic eu, disproporţionată, în sensul unei discriminări pozitive faţă de comunitatea maghiară. este doar un semnal şi dovedeşte că noi, românii, avem bun simţ şi nu dormim, chiar toţi, în opinci.

asta însă nu l-a împiedicat pe preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, să ceară Poliţiei identificarea celor vinovaţi. probabil, în vederea pedepsirii lor, nu? că doar n-o vrea el să le strângă mâna?! “Nu suntem dispuşi să renunţăm la drepturile noastre, deja câştigate”, a declarat Szabo Odon. da’ de puţină decenţă în manifestarea acestor “drepturi” ce aţi zice?

ciudat şi cu adevărat discriminatoriu, în sens negativ faţă de majoritate, e fapul că, până acum, eu nu am auzit ca vreun lider al UDMR să ceară pedepsirea celui care l-a spânzurat, simbolic, pe Avram Iancu, în 15 martie, la Miercurea Ciuc.

de ce?

Teatrul, panouri, şcoli, spânzurători, ţinuturi, cetăţenii, doliu… ne jucăm cu focul!


Actions

Information

Leave a comment