eu sunt un prost!

9 10 2013

da’ nici cu ei nu mi-e rusine.

n-am sa iau niciodata Nobelul. imi vad lungul nasului si nu pretind nici macar un loc in academie. totusi, stiu cateva lucruri si am pretentia ca, macar pe alea, le-am inteles.

am citit si chiar am transcris, poate l-oi pricepe!, unicul punct de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Oradea, sedinta extraordinara, programata sa aibe loc pe 12 octombrie, taman de ziua orasului nostru aproape milenar.

lecturati si domniile voastre, poate veti pricepe mai mult si mai bine. “Poiect de hotarare si raport de specialitate privind aprobarea demararii procesului de pregatire a unui proiect strategic integrat la nivelul municipiului Oradea si a spatiului peri-urban ce ar urma sa fie finantat in perioada de programare 2014-2020”.

nu pricep. de fapt, ce vor sa faca? mai ridica o parcare cu etaj, muta cursul Crisului, ne dau – in sfarsti! – caldura…?

da, unii mai ageri ar putea sa observe ca, probabil, este vorba de obtinerea unui aviz de principiu, necesar pregatirii unui oarecare proiect. dar si ei, cred, au sa fie de acord cu mine ca o exprimare mai lipsita de continut cu greu poti afla.

citesti si te crucesti! sa fie indolenta, incompetenta, limbaj de lemn institutionalizat?

se tot vorbeste despre implicarea cetateanului, despre transparenta decizionala si despre buna guvernare dar astea sunt vise, daca nici macar de exercitiul elementar al unei comunicari coerente si inteligibile nu suntem capabili.

intre teorie, standarde europene, deziderate generoase si realitatea de zi cu zi distanta e astronomica. cum sa implici omul de rand in treburile administratiei cand, pentru el, astia vorbesc pasareasca?


Actions

Information

4 responses

9 10 2013
corina

Ei, si tu acuma – ce vor sa faca? Sa-si umple buzunarele prin parandarat…Asta sigur vor sa faca! Ca in ce forma imbraca intentia, ce praf in ochi vor sa ne arunce, cred ca nici ei nu stiu inca doar ca nu voiau sa depaseasca, probabil, termenul de depunere…

9 10 2013
fb

asa-s eu… mai sensibil. 🙂

9 10 2013
elly mircescu

Nu esti singur, daca asta te consoleaza!

10 10 2013
fb

sarut mana, doamna. multumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: