La Budibar birjar, la Budibar!

20 08 2013

Ori s-a intors toata lumea cu susul in jos, de nu mai stim ce e bine si ce e rau, ori, iar!, ne ia cineva drept prosti sau legume.

In orasul meu, Oradea, se petrec lucruri de toata mirarea. Citesc in presa de astazi ca Primaria a lansat un concurs de idei pentru amenajarea promenadei din strada E.M. Chitul. Trebuie ca, daca n-au mai dat  demult pe acolo ori sunt de-a dreptul amnezici, cei de la conducerea administratiei locale nici macar pe fereastra nu s-au uitat de ceva vreme, catre ceea ce s-ar putea numi “Oradea reala”. Pai nu sunt cinci ani de cand a fost amenajata promenada aceea, cu o suma frumusica de bani! Si iata ca azi se cauta solutii pentru, citez: “evidentierea rolului de promenada de mare atractivitate pe tronsonul Emilian Mircea Chitul, delimita de intersectia cu Piata Ferdinand si str. Ady Endre” si “reamenajarea acestui spatiu public…” etc.

Pot sa accept ca se cauta solutii pentru “reconstructia” celebrului Budibar, desi nu pot sa uit ca niste proiecte pe aceasta tema au mai fost prezentate public de primarul Ilie Bolojan, aflat pe atunci in plin elan demolator. Insa mi se pare inacceptabil sa faci o lucrare, promenada adica, sa bagi in ea milioane de euro, si apoi sa te apuci sa vezi cum o pui in evidenta, cum fluidizezi traficul, ce mai carpesti si ce mai clapacesti ca treaba sa iasa cat de cat bine. E posibil sa se fi ajuns aici pentru ca si in acest caz, la fel cum s-ar putea intampla azi-maine cu Piata Unirii, banii au trebuit cheltuiti fiindca altfel ar fi fost pierduti. Recunoasteti, nu-i asa refrenul mereu actual, al administratiei? Stricam, cheltuim, carpim si, pe urma, mai vedem noi, poate mai organizam un concurs de idei…

Daca nu cumva e vorba de o lucrare cu castigator deja cunoscut, neghiobia asta e semn clar ca fruntasii Primariei sunt dusi cu pluta. Desigur pe Crisul Repede si tocmai pe tronsonul sus amintit; “Emilian Mircea Chitul, Piata Ferdinand, str Ady Endre”.

La Budibar birjar, la Budibar! Sa-l vad trecand, cu pluta, pe insusi dom’ primar!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: