boii, carul si cetatea

17 06 2013

am fost la cetate. da, m-am dus sa vad cu ochii mei cum inelul exterior al santului de aparare se prabuseste peste gradinile scufundate ale Primariei.

amarat, mi-am amintit de vechea zicala romaneasca ce ne indeamna sa nu punem boii inaintea carului. si mi-am mai adus aminte ca, atunci cand a fost amenajata prima portiune a parcului, cu bani europeni, zeci de mii de euro, am fost singurul ziarist care a intrebat daca n-ar fi normal ca, mai inainte, sa se consolideze zidurile. sigur, m-au taxat drept carcotas si… asta a fost! intrebarea mea tot fara raspuns a ramas. au trecut niste ani, iata ca am avut iar gura spurcata. ma tot mir inca de faptul ca nu se simte nimeni, ca nu observa nimeni ca zidurile care cad ingroapa, practic, fonduri europene. niste nesimtiti! au saltat banii si asta e tot ceea ce conteaza. de parca in competitia de a aduce cat mai multi bani de la Bruxelles chiar nu are importanta nici ce facem cu ei si nici cum. una peste alta ce s-a intamplat acolo e ca si cum ti-ai pune parchet de mahon in casa si, dupa aceea, te-ai apuca sa spargi niste pereti.

am pus si eu cateva intrebari, incoace si-ncolo. sa vedeti surprize! cica Primaria nici nu se poate apuca sa reabiliteze zidurile exterioare ale santului cetatii fiindca proprietarii de pe metereze au acte pe ele! apoi, cand or avea si bani sa le consolideze ramane de vazut… oameni care se pricep mai bine decat mine la chestii din astea de finete spun ca, daca se va trece la operatiunile de consolidare, “minim 40% din parc va distrus. asta in conditiile in care se va lucra cu bun simt!”.

adaugati la asta cei cativa copaci seculari “disparuti” pe parcursul lucrarilor de amenajare a parcului, pentru a fi inlocuiti de cateva tufe, si veti avea tabloul aproape complet a felului in care se cheltuie bani fara minte.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: