Ilie cavaler!

11 05 2013

mai sa-mi treaca monarhismul!

 

sa o spun din capul locului, nu vreau si nici nu visez (nu cred ca merit!) vreo distinctie din partea Casei Regale a Romaniei. cine sunt eu?!

 

insa stirea ca primarul Ilie Bolojan va fi decorat de, citez, „Majestatea Sa Regele Mihai”, mi-a clatinat rau de tot sentimentele monarhiste.

 

o dată ca, cel putin anul acesta, decoratiile nu sunt inmanate de Majestatea Sa Regele. dar da mai bine daca o dam asa, nu?

 

cum adica? pentru care fapte a binemeritat primarul Oradiei ordinul de „cavaler”? pentru monumentul, cu cântec, scandal şi procese tocmai pierdute de municipalitate, ridicat in din centrul Oradiei? pai nici macar ideea nu a fost a lui!

 

hai, fie! si totusi, crec ca atasamentul pentru Casa Regala a Romaniei nu se dovedeste cu atat, precum nu poate fi rasplatit cu decoratii. eu nu am uitat, de pilda, ca asta vara, primarului i-a fost prea cald ca sa-l insoteasca pe Alteta Sa Regala, Principele Radu, la concursul de tir cu arcul, unde fusese invitat. bine ca a fost de fata prefectul! spre cinstea lui, social-democratul a rabdat vipia, alaturi de osul domnesc.

 

Cum sa-l faci „cavaler” pe Ilie Bolojan, cel care – in plina asa-zisa democratie – ameninta cetateni? e drept si poate ca asta este explicatia, primarul ne-a obisnuit sa ne trateze cu un dispret absolut Suveran.

 

eu nu imi amintesc sa-l fi vazut pe Ilie Bolojan mare monarhist, desigur, cu exceptia discursului, de circumstanta, rostit la dezvelirea sus-pomenitei statui. discurs care n-a excelat prin nimic, cu atat mai putin prin sentimente pro-monarhiste.

 

refuz sa cred ca ordinul sovietic „Victoria”, atribuit pe buna dreptate Majestatii Sale Regele Mihai, ar fi tarat in orice fel viziunea Casei Regale asupra a ceea ce inseamna sa-I meriti decoratiile. au mai fost voci răutacioase care sa spuna ca aceste nobile titluri ar fi devenit o afacere „de familie”. nu cred că e aşa… sper să nu fie asa!

 

repet, desi stiu ca vor fi unii care sa nu ma creada, nu e invidie. ma tem ca-i o greseala, una Regala!

 

si, din pacate, nu e prima… pe toti cei ce poarta particula nobiliară „de Romania” ii priveste ce fac cu „Casa” lor. dar, va rog sa imi ingaduiti sa va implor, nu compromiteti o idee care ar putea macar sa ramana o ultima speranta pentru intregul popor. nu mai dati decoratii comunistilor in blana de oaie!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: