Traiasca Romania comunista!

2 05 2013

nu, n-am baut, n-am destupat inainte de vreme vinul pregatit pentru Paste, si nici nebun pe de-ntregul nu sunt. pur si simplu nu m-am putut gandi la altceva decat la acest titlu, langa care am mai pus si o blanda injuratura catre mamele lor, atunci cand am citit ca Parlamentul Romaniei a respins ideea realizarii unui muzeu al comunismului.

da, poate v-a scapat stirea, asta s-a intamplat, acum numai cateva zile. avem un memorial al holocaustului si nu putem avea un muzeu al ororilor comunismului! asta in conditiile in care numarul aproximativ al victimelor regimului rosu, in Romania, se apropie de doua milioane.

asa socotesc alesii nostri ca e mai bine, sa uitam. poate vor sa si repetam. doar 43 de deputati au sustinut, prin vot, initiativa, in timp ce 236 au votat “impotriva”.

dupa mine este de neimaginat. ma si mir ca, inca, nu i-a trecut prin cap niciunui ziarist din presa locala sa-i intrebe pe deputatii bihoreni care a fost pozitia lor fata de aceasta initiativa. as putea sa pun pariu ca au ratat pana la unu ocazia de a face macar un gest memorabil pe parcursul acestui mandat!

oare de ce s-au temul “alesii”? ca au sa-si vada parintii sau chiar pe ei insisi in imaginile ce au surprins alaiurile lui Ceausescu?

daca luam de buna teoria care spune ca “alesii sunt reprezentativi pentru poporul lor”, putem, foarte usor, sa tragem concluzia ca nu ne-am desprins inca de comunism, ca nu avem taria sa privim in “ochi” acei ani de dureroasa amintire si sa ne asumam aceasta pagina de istorie.

toate capitalele europene care au apartinut candva blocului comunist au astfel de muzee. noi suntem mai cu mot. poate fiindca n-am fost niciodata comunisti adevarati asa cum, in loc sa ne “convertim” la capitalism, am inventat “democratia originala” cu patroni si politicieni activisti/securisti.

isi mai aminteste cineva de mineriade sau de bataile crunte incasate, la Bucuresti si prin tara, de Ion Ratiu sau Radu Campeanu si altii ca ei? cred ca este vorba de o noua criza a aceleiasi boli. clasa noastra politica, desi radical schimbata in acesti ani, nu s-a vindecat de naravurile totalitare.

deputatii Romaniei anului 2013 se tem sa se priveasca in oglinda. mai grav este faptul ca ei refuza si copiilor lor sau copiilor nostri dreptul de a face asta. 

putem vinde Rosia Montana dar nu putem infiinta un muzeu al comunismului! ce legatura e intre cele doua subiecte? ma gandesc ca, daca ar trece printr-un astfel de muzeu, unii romani ar putea intelege ca mai exista sau ar trebui sa existe pe lumea asta lucruri care nu sunt de vanzare: libertatea, credinta, tara…

dar, desigur, e mai bine si mai usor sa guvernezi o turma decat o haita. nu pot decat ca, inca o data, sa va multumesc conducatorii mei iubiti! si sa va spun, nu ca ar prea conta, ca nu ma simt reprezentat de voi nici cat negru sub unghie.

si, apropo de titlu, Tot inainte, tovarasi! Traiasca Marea Adunare Nationala si alesii ei din anul 2012!

Advertisements

Actions

Information

One response

2 05 2013
O oarecare

Mda, traiasca, da’ noi?
Ne extermina… 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: