micul dictator de la Birtin

26 03 2013

ce pot eu sa am in comun cu dl. Csomortanyi de la PPMT? radicalismul si ideea ca primarul nostru aduce tot mai mult, ingrijorator de mult, cu marele dictator de la Scornicesti.

 

pai sa vedem.

dupa ce si-a facut propria Casa a Poporului, piramida din Primarie, care, pastrand proportiile, cam tot aia e, Ilie Bolojan simte nevoia sa “taie” si un bulevard al Victoriei Socialismului. pentru asta ar urma sa cada un sir de case de pe strazile A. Iancu si Sucevei. ce cred oamenii care stau in ele nici  nu conteaza! ca una a gazdiuit primul internat pentru elevi romani din Oradea, nu-l intereseaza. ca alta e cea mai veche casa din oras, datand inca de pe vremea turcilor, nici nu stie! ca e cam greu de ghicit cum se va imbunatati traficul in oras dupa aceea, nu ne priveste, nu-i asa?

doi la mana. micutul dictator de la Birtin s-a gandit ca ar fi bine sa mute el Muzeul in cetate. ca asta se numeste deturnare de fonduri, poate, nu-i pasa! ca numai proiectul muzeului pentru cladirea vechii garnizoane a costat cateva sute de mii de euro, n-are a face! ca acolo s-au facut deja investitii de alte cateva sute de mii de euro, specifice activitatii muzeale, nici n-a auzit. ca nici muzeul si nici institutiile pe care le-ar muta Ilie in garnizoana, Consiliul Judetean si Prefectura, nu-i sunt, cel putin formal, subordonate sa nu-i spuna nimeni!

peste toate astea povestea cu podul Macio. intr-un halucinant exercitiu de manipulare a  presei, primarul Oradiei spune ca altii sunt vinovati pentru ca firma nu a constituit depozitul bancar de 500.000 de euro, care urma sa devina garantie pentru cazul, la care am asistat deja, in care lucrarea nu va fi terminata. ar fi interesant de vazut doar cine a semnat contractul, asta spune tot. primarul Oradiei a dat orasului pe care pretinde ca il administreaza atat de chibzuit, o gaura de juma’ de milion de euro, recunoaste ca nu a vrut sa-i preseze pe investitori, chipurile ca sa nu-l lase balta, dar tot nevinovat pica!

culmea tuturor culmilor, Ilie Bolojan, nici de data asta, nu e vinovat. altii, da! toti sunt culpabili, potentiali infractori. el, niciodata! te pomenesti ca si divortul sau a fost pronuntat din culpa sotiei!

pe micul dictator il saluti pe strada si nu iti raspunde, fiindca nu te place personal. eu il respect, deoarece e primarul orasului in care locuiesc. d’aia am sa il si salut de cate ori o sa il vad. am sa-l respect ca primar cat om avea ghinionul sa ne conduca. ca om… cum sa respecti un tiran, chiar daca el se crede nevinovat ca un prunc?!

Advertisements

Actions

Information

One response

26 03 2013
Romanul Simplu

Duimnezeu bate cu bota si pe fiul lui Bolo din Birtin , nu ai observat ce palid este de atata tavaleala prin birou cu foufele din PMO , una precis la aranjat cu o boala venerica mortala ! Sa privim cu incredere in viitor ca poate in 1-2 ani scapam de faraon si o sa-l plimbam pe afetul de la tun :))=)) Acesta este un pamflet si trebuie trata ca si atare !:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: