gaze pe sest?!

15 02 2013

am impresia ca in ceea ce priveste exploatarea gazelor de sist pe teritoriul judetului Bihor se pune la care o ampla si perfida manevra de dezinformare.

Prefectul Claudiu Pop anunta, zilele trecute, de parca a obtinut o mare victorie, ca nicaieri nu se precizeaza ca in perimetrele date spre explorare si exploatare de Guvern pe teritoriul judetului nostru se va incerca extragerea gazelor de sist.

dar nici contrariul!

intr-un frumos exercitiu jurnalistic, Calin Corpas, redactor al Jurnalului Bihorean, a cerut lamuriri unui fost personaj important de la conducerea ANRM. acesta afirma ca astfel de concesiuni sunt valabile pentru explorarea si exploatarea tuturor resurselor de hidrocarburi din sol si ca nu exista nicio garantie ca “musafirii” nedoriti nu vin in Bihor tocmai pentru a extrage mult hulitele gaze de sist.

faptul ca exista precedente confirmate, in tara, nu poate decat sa ne dea de gandit.

de gandit ar trebui sa ne dea si atitudinea prefectului Claudiu Pop. oare ce si-a propus domnia sa prin anuntul facut? sa isi “acopere” seful pe linie de partid si de guvern? sa abata atentia cetatenilor de la pericolul pe care l-ar putea reprezenta exploatarea gazelor de sist pentru judetul nostru? sa scada presiunea pe autoritati astfel ca explorarile si, ulterior, exploatarea sa poata avea loc, populatia fiind ca si anesteziata de mesajul linistitor al reprezentantului Guvernului in teritoriu? nu sunt multi cei care au vazut cum se extrag gazele de sist. exploatarea ar putea incepe fara ca noi sa stim de fapt ce se intampla acolo. si ni s-ar putea repeta foarte bine ca de la Tria sau la Sanmartin se scoate cu totul altceva. asta, desigur, daca garantul legalitatii in judet, prefectul, ar fi dispus sa le tina spatele “sondorilor” si celor care au de castigat de pe urma activitatii lor si sa intoarca spatele bihorenilor.

eu nu “ma tem de tradare”, dar ma tem de manipulare. cine a plagiat odata, va fi gata oricand sa ne si minta.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: