“primarul pedeapsa” se intoarce?

8 02 2013

de fapt nici n-a plecat. chiar haioasa toata povestea asta cu impozitul pe terenurile “construibile”, ghicit de primarul Oradiei. desigur, asta daca nu te afli printre aceia care s-au trezit peste noapte ca au de achitat dari de trei sau de sute de ori mai mari.

sincer, eu il banuiesc pe Bolojan de comunism.

taxa asta pe suprafata, ipotetic!, construibila e ca si povestea aia cu militianul pentru care, orice ar fi, oricine ai fi, este presupus infractor. chiar daca n-ai construit platesti! cine stie ce-ti poate trece prin cap, tie, contribuabilului al carui unic scop in viata e sa pacaleasca administratia?!

ca sa nu mai vorbim ca nu e nimeni chiar atat de nebun sa isi acopere toata curtea cu constructii. mai ales cei care stau la casa stiu, cred, sa pretuiasca un petec de verdeata. ba, chiar ma gandesc ca oamenii care au curte ar trebui felicitati. cred ca si datorita lor a primit orasul statut de “capitala verde”.

dar sa revin, taxa pe ceea ce s-ar putea construi, e ca si cum ti s-ar pune o taxa pe automobilele pe care ai putea sa le cumperi. ai permis, esti un prezumptiv detinator de masina, deci platesti! mai mult, ar trebui, socotesc eu, ca taxa auto sa fie platita de toti cetatenii romani care au trecut de varsta majoratului. intre ei si statutul de sofer nu sta decat examenul auto, deci ar putea avea oricand masina, deci musai trebuie sa plateasca. in aceeasi logica, ma astept ca primaria sa exitinda impozitul pe caine si asupra proprietarilor de pisici! pentru ca… de ce nu?

de fapt cum se procedeaza la Ilie’n primarie.

– avem o problema.

– cum o rezolvam?

– mai punem o taxa. cu totii la plata. asa, fara niciun discernamant.

solutia primarului pedeapsa e, desigur, cum altfel?, invariabil, amenda. amenda pentru ca stai in Oradea. chiar asa, ce cauti tu in orasul lui? si mai si comentezi!

nuiaua e buna la toate. face bine, in egala masura, bugetului si orgoliului vesnic “nereperat” al marelui nostru edil.

functionarii Primariei nu se deranjeaza sa vada care e situatia in teren. de ce ar face-o? Ilie pe toate le stie! toti il fura, toti il trag in piept, la toti se uita incruntat, ca militianul la bandit. si-i amendeaza pe toti!

daca poate Ponta, poate si Bolojan. ne trebuie bani la buget, crestem impozitele, ba mai si inventam unele noi!

cand gandesti ca militianu’, ce conteaza cetateanu’? amenda si ore de muna in folosul comunitatii! eventual pe un teren “construibil”…

cred ca, odata cu pasul inapoi facut de administratie, s-ar cuveni niste scuze. da’ cine sa o faca? Bolojan?! ha!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: