cu lotusii ce facem?

21 01 2013

am impresia ca lucrurile cu nuferii sunt din ce in ce mai clare. acum “i-am condamnat pe toti la moarte”…

1. lacul cu apa termala de la Baile 1 Mai seaca. lotusii, specie unicat, sunt pe cale de disparitie.

2. specialistii spun ca rationalizarea consumului de apa termala din zacamant este singura solutie care poate salva lotusul. s-a mai intamplat. s-a procedat astfel si lucrurile s-au indreptat.

3. primarul L. Popus si prefectul C. Pop zic ca rationalizarea consumului de apa termala ar pune in pericol economia turistica a celor doua statiuni.

concluzia e cat se poate de clara. lasam lotusul sa moara ca nu cumva afacerile clientilor de casa si de partid sa aiba de suferit. in Bai functioneaza, racordata ilegal la panza de apa termala, pe spagi si cazari discrete, o mafie transpartinica: PDL, PSD, PNL.

asa facem si cu padurile Romaniei. le taiem azi, ca sa traim bine, acum! maine? “dupa noi potopul…”.

si, din pricina exploatarii irationale a apei termale, o sa ne trezim, intr-o zi, ca nu mai avem nici lotusi si nici apa. atunci Baile vor deveni o statiune fantoma. dar pana atunci e mult, cred ei. contemporanii nostri, Popus si Pop, nu au decat un singur gand, sa “mulga” azi totul. astia doi traiesc ca si cum nici copii nu ar avea.

prefectul Pop mimeaza doar preocuparea pentru salvarea nuferilor, in vreme ce este – clar – de partea exploatatorilor. prefectul de Bihor nu tine sa ramana in istorie ca si cel care a salvat nuferii. posteritatea il intereseaza mai putin decat prosperitatea. a cui? asta-i intrebarea!

Advertisements

Actions

Information

4 responses

23 01 2013
eoradea

Nu uita de serele de rosii din Livada de Bihor. Exploateaza aceleasi resurse de ape termale…. nu cunosc configuratia subterana, dar nu m-ar mira deloc sa afecteze in aceeasi masura lacul cu nuferi ca si exploatarile din Bai…

23 01 2013
Trandafir Laura

Chiar am vb cu cineva si mi-a spus ca 99%din vilele din 1mai. Si imprejur au foraje pt apa termala. Autorizatii??ilegale. Nuferii? Slabe șanse. Fauna? Mai sunt câteva exemplare de păsări. Pestera? De unde izvora apa sa infundat. Apa ? Nu mai. Gata. Acum se așteaptă ceva de la București sa le dea voie sa desfunde pestera. Cei se la Primarie ii doare undeva de lotusii si rezervatia noastră. Este mafie curată la conducere. Dar ce sa poți face ?? Eu cand m-am mutat aici. Lângă lac aproape. Acum 3 ani încă in noptile si diminetile de iarna se vedeau aburi din lac. Deja iarna asta???nik.

24 01 2013
fb

ceva tot ar trebui sa facem! macar sa punem presiune, constant, pe nesimtitii astia!

28 01 2013
bulinuta rosie

Ce? Ofera solutii, nu doar imbolduri fara cap si coada…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: