la ei se poate

7 01 2013

in zilele astea libere, in care -ati observat sper- m-am straduit sa nu va dau batai de cap, am urmarit cu real interes o gala de premiere a oamenilor care inseamna ceva pentru orasul de sub Feleac, eveniment realizat de Primaria orasului Cluj.

previzibil, m-au lovit nostalgiile. repede, mi-am amintit ca si Oradea avea “premiile ei de excelenta”, pana sa vina Ilie la Primarie.

chiar daca organizarea evenimentului de la Cluj nu aducea nici pe departe cu ceea ce, la noi, s-a numit, mai mult sau mai putin inspirat, “Oscarurile Oradiei”, era imposibil sa nu observi: interesul, emulatia, performanta, bucuria…

Clujul se straduieste sa lege o traditie. este ceva ce noi am avut si am aruncat la cos. orgoliile, frustrarile, rautatea si cate alte micimi omenesti au stricat unul din putinele lucruri frumoase pe care nu trebuia decat sa le ducem mai departe.

niste ani, insusi Ilie Bolojan a dat – asa de la el citire – cateva premii pentru “excelenta”, apoi s-a lasat pagubas. astazi alte organizatii, dupa mine penibil de servile, impart false ranguri pentru pseudo-nobili locali, de fapt – vorba lui Bot – niste “tarani”, care nu au nimic prea mare nici in pedigre, nici in purtare.

asa stand lucrurile, nu cred ca mai e cazul sa ne intrebam de ce exodul celor buni catre Cluj continua, chiar daca administratia locala o tot da pe a ei, spunandu-ne cat de bine ne merge. nu are niciun sens, eventual unul ipocrit, sa ne intrebam de ce e Clujul inaintea noastra, in conditiile in care acolo valoarea este cu adevarat apreciata, pe cand, la noi, daca s-ar putea, toate meritele ar trebui sa apartina unui singur om.

stangace cum s-au vazut pe sticla, premiile Primariei Cluj au fost, totusi, bogate in premii si categorii. insa, mai important decat atat, asemenea evenimente sudeaza si stimuleaza o comunitate.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: