rectificare

19 12 2012

de ieri pana azi lucrurile s-au mai lamurit putin. s-ar parea ca Victor Ponta e cel care a vrut pacea cu Basescu. Crin Antonescu s-a opus.

daca e sa luam de bune declaratiile presedintelui PNL, care a spus limpede ca, dupa parerea sa, “pactul de coabitare nu trebuia semnat”, avem in fata o revolutie rasturnata. “carlanul” de Ponta, care mai ieri purta tricouri cu Che, a vrut sa faca pace cu Traian Basescu, pe cand Antonescu, apostolul “revolutiei bunului simt” ar tot tine-o intr-o lupta de clasa ce nu s-a mai vazut din zorii vechiului regim. in paranteza fie spus, din aceasta perspectiva este explicabila si pozitia belicoasa, aparent deviationista, pe care o remarcam ieri la proaspatul sentor de Bihor Cristian Bodea.

deci liberalii n-au vrut pacea cu Basescu, pesedistii da.

sa fie acesta simptomul unui serios conflict de opinii in USL? cred ca, cel putin deocamdata, putem remarca ca membrii aliantei au stiut sa isi armonizeze pozitiile, practicand, s-ar putea spune, unitatea in diversitate. nu e exclus sa fi simtit ca ar fi putut fi atrasi intr-o capcana de insusi presedintele Basescu. insa aceasta ipoteza devine mai putin plauzibila daca tinem cont de afirmatiile premierului desemnat, conform carora el este cel care i-ar fi propus acest veritabil “pact de stabilitate” interna lui Traian Basescu, inca din luna septembrie.

e foarte probabil ca – din acest motiv – tensiunile in USL sa nu fi fost deloc neglijabile. asa s-ar putea explica de ce, pana mai ieri, Victor Ponta cauta sa isi consolideze pozitia la guvernare, aducandu-si alaturi UDMR. la nevoie, adica in cazul in care liberalii ar fi rupt USL-ul, cum de altfel, la un moment dat, au si amenintat ca ar putea face, PSD ar fi putut ramane la putere, cu sprijinul UDMR si chiar al PDL sau al PPDD.

dincolo de forta coplesitoare a noii puteri se poate observa echilibrul foarte fragil in care se afla PNL si PSD. e bine ca, deocamdata, in ciuda impulsurilor distructive evidente la Crin Antonescu, interesul de a ramane la putere tine mamutul numit USL asemeni unui acrobat pe franghie.

putem constata ca Ponta “carlanul” s-a mai maturizat, in vreme ce, mai varstnicul, Antonescu se joaca in continuare la cutia cu chibrituri, agitand presupuse presiuni pe care UE si organismele internationale le-ar fi facut asupra presedintelui si premierului pentru o pace pe care el nu o vrea.

sa judece fiecare care-i pozitia mai inteleapta si mai folositoare romanilor. e drept ca, fiind presedinte sau premier, ai niste raspunderi, pe cand, in calitate de sef al Senatului esti eminamente un om politic, deci liber sa dai cu muci-n ciorba alora de mai inainte…

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: