tzeapa cu Basescu “dictatorul”

18 12 2012

n-am pretins niciodata ca pricep prea multe din politica. cel mai adesea ma multumesc sa observ lucrurile care ies din rand si, din pacate, sunt destule si sa trag unele concluzii. ce poti sa pricepi din activitatea unora care azi zic una, maine fac alta? iata un exemplu, cel mai recent…

de un an, de doi, poate de mai multi, unii o tot dau cu “Jos Basescu!”, atitudine politica legitima intr-o democratie, atata vreme cat nu sunt incalcate principiile statului de drept. trece timpul si, la alegeri, reprezentantii presedintelui, atentie!, nu presedintele, sunt spulberati la urne. in extazul victoriei, proaspatul senator liberal de Bihor, Cristian Bodea, anunta, precum un Che Guevara de-al dreptei, ca “lupta continua”. “Treaba noastra e sa-l dam jos pe Basescu”, a spus, mai precis, proaspatul parlamentar. dar, ce ironie!, chiar in aceeasi zi, la ceas de seara, “dictatorul” se intalnea, la Cotroceni, discret, cu Victor Ponta si Crin Antonescu. au cazut la pace. desigur asta nu l-a impiedicat pe Antonescu sa pozeze pe mai departe in mare “revolutionar” si sa declare, plin de emfaza, ca el nu se duce la consultarile privind desemnarea noului premier. de ce s-ar fi dus? lucrurile erau aranjate. presedintele nu a avut incotro si l-a nominalizat pe cel despre care, cu numai cateva zile inainte, ne spunea ca nu-l mai poate numi, in niciun chip, premier.

indiscutabil necesara pentru societate romaneasca, Pacea de la Cotroceni este un cinic act de tradare al liderilor USL fata de propriul electorat. ani de zile au talibanizat populatia, hranindu-i ura impotriva presedintelui, si acum i-au intors spatele intr-o singura miscare. oare asa se va intampla si cu promisiunile electorale? tare ma tem ca da. semne ar fi deja…

asadar, Traian Basescu n-a fost, tot acest timp, decat o tinta de carton in marile manevre de campanie electorala desfasurate, dupa caz, in Piata Universitatii, la Antene, la Guvern sau in randul marilor mase de alegatori.

e clar ca nimeni nu avea nevoie de un razboi politic intern, dar asta era la fel de clar si in mai si in iulie si in noiembrie. acum, la sfarsitul jocului, se vede foarte clar ca toata povestea cu dictatorul, cu milioanele de romani care il vor demis, etc. n-a fost decat o gaselnita facuta sa asigure un nucleu ideologic fanatizat in vederea alegerilor. ura voteaza fara gres!

si Traian Basescu avea nevoie de acest armistitiu. timpul ii este vital, trebuie sa se replieze si sa vada ce se mai poate aduna din cioburile ARD.

Victor Ponta si Crin Antonescu au fost si ei nevoiti sa faca pace. dupa evenimentele din vara, criticate acum si de Comisia de la Venetia, lumea libera e cu ochii pe ei, alegerile au trecut si n-o pot tine tot intr-o injuratura, chiar ar fi cazul sa se apuce de ceva.

toate aceste argumente “politice” mi se par corecte si adevarate, dar – din perspectiva omului de rand, ala care a fost invatat, in ani, sa-l urasca pavlovian pe “dictator”, tot tradare se numeste!

parca vad ca si Ghise se cuminteste. referendumul din iulie 2012, invalidat la urne, va avea oricum soarta celui pus la care de presedinte pentru reducerea numarului de parlamentari. praful se alege din ceea ce vor oamenii, cand politicienii inteleg ca e in interesul lor sa vrea altceva. masele pot fi invatate sa vrea orice.

si totusi, cineva e bun sau rau fiindca noi credem asta despre el, nu fiindca ne spune asta Big Brother sau Antena lui Felix. desigur, premisa asta e valabila numai pentru cei care mai gandesc cu capul lor…

Advertisements

Actions

Information

3 responses

18 12 2012
ichimv

Ai putea duce argumentul şi mai departe. Totul a părut a fi un spectacol grotesc menit doar să aducă voturi. Parcă s-au împărţit în tabere înainte de alegeri şi apoi s-au reunit. Băsescu spunea că nu inghite porci, Ponta si Crin îl înjurau regulat pe “dictator” în guberniile prin care se plimbau în campanie. Acum, după ce s-au văut la ciolan, s-au prins într-o horă frăţească “spre binele şi întru propăşirea naţiunii”!

18 12 2012
fb

stii ce? macar de-ar fi cu folos adevarat si pentru noi “hora” asta a lor. dar tare ma tem ca…Doamne ajuta! 

5 01 2013
Stephan R. Douglas

[ˈviktor ˈponta] ; born 20 September 1972) is a Romanian jurist and politician who has served as Prime Minister of Romania since being appointed by President Traian Băsescu in May 2012. A member of the Social Democratic Party (PSD) and its leader since 2010, as well as joint leader of the governing Social Liberal Union (USL), he has been a member of the Romanian Chamber of Deputies for Gorj County since 2004. In the Emil Boc cabinet, he was Minister-Delegate for Relations with Parliament from 2008 to 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: