Bot se intoarce si loveste letal

14 12 2012

Octavian Bot este, ne place sau nu, un veritabil animal politic. are si toate calitatile necesare pentru a fi un adevarat pradator in jungla, adesea patriarhala, a politicii bihorene. este orgolios, nemilos cu prostia, citit, extrem de abil… intr-un cuvant, adversarul politic pe care e mult mai bine sa-l ai aproape, daca poti, si sa nu ti-l faci dusman.

abia ales in parlament, intr-un colegiu din Bucuresti, pe mana lui Crin Antonescu, cel care – la fuga sa din PDL – i-a promis ca-l face deputat si s-a tinut de cuvant, Octavian Bot, politicianul roman care detine recordul absolut in materie de traseism politic, se razbuna pe colegii sai din PNL Bihor, cei care nu l-au vrut in randurile candidatilor propusi de filiala.

Bot a platit pentru ca ziarul Crisana sa-i publice o scrisoare deschisa in care face o adevarata autopsie pe corpul, ce infiorator paradoX! viu al PNL Bihor.

e clar ca textul nu e nimic altceva decat consecinta furiei si frustrarilor acumulate de politicianul O. Bot de cand PNL Bihor i-a spus “nu”. insa, dupa parerea mea, este la fel de clar ca furibundul sau demers epistolar spune, printre randuri pline de venin, si cateva adevaruri la care, personal, subscriu. poate doar ca le-as spune ceva mai bland dar mai clar. cred ca Bot e in postura nebunului care zice adevarul, mai ales cand se refera la primarul Ilie Bolojan. nu e prima data cand a spus-o si nici prima data cand zic si eu ca patru cuvinte definesc cel mai bine latura intunecata, si mai putin cunoscuta, a celui care a reusit sa adune 66% din voturile oradenilor. “frustrat, complexat, rau si razbunator”. asa l-a cunoscut Octavian Bot pe Ilie Bolojan, inca de cand i-a fost nas in politica, si, din pacate, la asta se pot rezuma si experientele mele personale, nu foarte putine, legate de Maria Sa primarul.

ce mai spune Bot in scrisoarea care ar putea ucide? chestii greu de contrazis, fiindca sunt evidente, cum ar fi aceea ca “liberalii” din PNL Bihor sunt ceea ce sunt doar fiindca fac parte dintr-un partid care poarta acest nume. cat se poate de adevarat! ce pot avea fostul candidat unic al stangii, Cornel Popa, si “monopolistul” Ilie Bolojan cu liberalismul autentic eu nu am aflat inca.

folosindu-se de cuvinte foarte dure, pe care eu unul nici n-as indrazni sa le pun pe “hartie”, Octavian Bot spune despre liberalii bihoreni ca sunt papusi la mana lui Popa si Bolojan. asa o fi, mai ales de cand Radu Tirle, singurul care indraznea sa mai miste in front, a parasit partidul. ceea ce se vede de afara e o -suspecta- unitate de monolit. culmea, si asta vine sa intareasca ideea anterioara, e ca nimeni nu are nimic de spus si ca, orbiti de aura de invincibilitate a primarului de Oradea, liberalii marsaluiesc, precum o divizie hitlerista, in spatele liderului absolut, caruia nu i se poate reprosa nimic, caruia nu i se poate spune nimic, caruia nimeni nu i se opune. pentru ca trebuie sa remarc o nuanta. mie mi se pare ca Popa e azi departe de liderul activ si inventiv de altadata, adevaratul sef al PNL Bihor fiind, in fapt, incontestabilul si perfectul Ilie Bolojan.

asa ajungem si la proaspatul senator Cristian Bodea, cel despre care Octavian Bot spune ca ar fi “sluga” presedintelui de la CJ Bihor. clar! desi cuvantul sluga e foarte urat, nimeni nu poate nega faptul ca senatorul de azi a fost, ani de zile , seful de cabinet al senatorului de pana mai ieri. in plus, “sluga” mai are un rol, acela de a mai pastra inca un dram de putere in mainile lui Cornel Popa, pentru ca Ilie Bolojan sa nu devina conducatorul unic si absolutist al organizatiei care l-a respins pe Bot. totusi cred ca parlamentarul bucurestean a gresit comparandu-l pe Bodea cu calul lui Caligula. sunt convins ca tanarul senator poate ceva mai mult, cu certitudine nu e un “idiot”, cum sugereaza Bot, chiar daca numai darlogii i-au lipsit ca sa fie cat se poate de evindent cine l-a dus in Parlament. ba, chiar ma tem ca “noul” Cristian Bodea, politicianul care a descoperit pragmatismul si repudiaza “visele” are toate sansele sa se integreze perfect la noul sau loc de munca.

una peste alta, Popa, Bolojan, Varga sunt, pentru Octavian Bot, “niste tarani”… eu zic ca atatia ani in prima linie politica ar ti trebuit sa produca o minima emancipare, chiar daca – zilele trecute – am vazut-o pe doamna deputat aranjandu-si machiajul, in timp masina DPP astepta la semafor, gest care orice s-ar spune nu e unul prea elegant pentru o “doamna deputat”, oricum sunt convins ca o membra a Camerei Lorzilor nu ar face asa ceva…

nu stiu ce o fi fost in capul lui Octavian Bot cand a scris si a dat publicitatii scrisoarea asta. probabil numai suparare si frustrare. fapt este ca, la halul in care arata textul, lucrurile nu ar trebui sa ramana fara consecinte. ar trebui sa se lase cu un duel la care presedintele partidului, Crin Antonescu, e obligat sa fie martor si arbitru. ramane de vazut cum va reactiona liderul PNL. daca o sa faca precum Popa si Bot, care au refuzat sa comenteze calomniile puse pe hartie de Octavian Bot, inseamna ca firma PNL e numai buna de luat la tinta cu cacat. pardon de expresie!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: