reforma si forma la PDL

13 12 2012

citesc si ma tot mir. Emil Boc a avut in mana mandatul de parlamentar al lui Adrian Papahagi si l-a aruncat la cos in avantajul lui Vasile Blaga, candidatul care a beneficiat de “resturile” ARD Cluj pentru a ajunge in Parlament. pe de o parte, decizia primarului de la Cluj poate fi interpretata ca un gest de loialitate fata de presedintele partidului. dar, in fond, Vasile Blaga n-ar putea conduce PDL, acum un partid micut, aproape neinsemnat, din afara Legislativului?

Pe de alta parte, decizia lui Emil Boc mi se pare criminala. Sa ai de ales intre un politician batran, uns cu toate alifiile, si un tanar intelectual, in contextul in care pentru PDL reforma este azi o chestiune de viata si de moarte, este, cum spuneam, o decizie cu adevarat criminala. e ca si cum ai salva comunismul si ai rata revolutia. poate asta e motivul pentru care, asa cum spun unii, PDL e condamnat la disparitie. oricum, desi l-au redus la ceea ce se poate numi cantitate neglijabila, Antenele nu il slabesc. deci linia e cat se poate de clara, poate mai putin pentru domnii: Blaga, Boc…

cred ca principala cauza care a dus ARD la scorul electoral umilitor inregistrat la alegerile de acum o saptamana este incapacitatea PDL de a se reforma. o fatada spoita nu inseamna reforma. am scris-o cu privire la, iata!, deputatul Gavrila Ghilea, dar cred ca este valabil si in ceea ce il priveste pe Vasile Blaga, facuta cu aceiasi oameni, reforma e de forma. PDL nu si-a sustinut valorile, le-a folosit doar. Monica Macovei a fost doar o imagine, scoasa in fata doar de dragul spectacolului electoral. altfel nu se explica cum au trecut atatea figuri dubioase pe langa filtrul cel des la celebrei ei comisii de integritate. la fel s-a intamplat si cu “intelectualii” partidului. durii din PDL nu au nevoie de ei si nici de dilemele lor, le trebuie doar imaginea acestora. principiile corecte vehiculate de Neamutu, Ungureanu, Papahagi, Baconschi, Voinescu, Paleologu… sunt povesti pentru electorat. politica, precum remarca proaspatul senator bihorean, Cristian Bodea, de la USL, se face cu alta masura, nu “cu vise si teorii”. dar despre realismul tanarului politician altadata…

gasesc ca nu e deloc constructiv sa faultezi cea mai performanta organizatie, cea de la Cluj, ca sa trimiti in Parlament pe cineva care, faptic, a pierdut alegerile. frustrarile nu vor intarzia sa apara. de altfel, Adrian Papahagi a si declarat ca se gandeste daca va mai continua sau nu sa faca politica. nu poti sa nu-l intelegi. dar, dincolo de supararea celor care au pierdul alegerile, ma astept de la ei, tocmai pentru ca sunt oameni inteligenti, sa inteleaga ca, daca PDL mai are un viitor, acesta nu poate fi reprezentat decat de ei si de dreapta conservatoare, linia aia politica despre care Blaga nu stie nimic ca, oricum, nu-i place. intrebarea nu e daca Neamtu, Ungureanu, Papahagi etc. vor intelege asta, ci daca vor vrea si vor avea puterea sa lupte cu lupii cei batrani. in politica, la fel ca si in viata, intelectualii nu se baga la bataie. toti viseaza la o justa meritocratie care, candva, o sa le dea ceea ce li se cuvine. poate o statuie in parc, post-mortem.

stiu ca nu m-a intrebat nimeni, dar scriu si eu aci, cu gandul ca nu ma citesc decat cei care vor. mi-as dori ca Adrian Papahagi si cei asemeni lui sa ramana in politica. asta ca sa mai pot citi cate ceva despre politicienii contemporani fara sa ma tem ca o sa mi se faca scarba.

 

Advertisements

Actions

Information

5 responses

13 12 2012
fotbalistul

Oare cum li se spune celor care isi paseaza lor insisi, suteaza la poarta si tot ei dau cu capul ca sa inscrie? Pentru ca ti s-ar potrivi foarte bine.
Bloggingul, ca si fotbalul, se face in echipa…. Unde e “dialogul” cu cititorii? Nu prea intereseaza pe nimeni un monolog frustrat… doar ca studiu didactic cu mentiunea “asa nu se face!”

13 12 2012
fb

domnule, nu tim minte sa fi fost intrebat ceva, ma rog, in limitele decentei si ale dialogului invocat de dvs, fara sa fi raspuns. ca atare, va multumesc pentru intrebare. care intrebare unde o fi oare?

13 12 2012
fotbalistul

Florinel, ai dat un raspuns de politician. De fapt, ar trebui sa intri in politica, daca tot iti pierzi timpul scriind (plangandu-te) despre nimicurile lor si nimicurile alea… Ai aceleasi frustari existentiale si acelasi mod de a… dialoga, ai aceeasi inclinatie (fuga) de munca ca si ei… Pacat ca iti lipsesc banii si influenta pentru a avea succes macar acolo….

13 12 2012
fb

multumesc pentru sfaturile pline de bune intentii.cred, as vrea sa cred totusi, ca imi mai lipseste ceva pentru a fi politician… va las dvs. placerea de a ghici ce, desi – sincer – de la un “fotbalist” nu ma astept la prea multa perspicacitate.

13 12 2012
fotbalistul

Poate ca nu am prea multa perspicacitate… dar chiar si eu observ ca politicienii se descurca cu ce au… si chiar cu succes. Florine, sunt sigur ca NU poti spune acelasi lucru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: