si ziaru’ ca primaru’

29 11 2012

desi locuiesc in afara limitelor sale, oamenii de campanie ai USL s-au milostivit de mi-au adus si mie fituica electoral-umoristica “Buna ziua colegiul 8 Oradea”. pentru cei mai putin pasionati de arta conducerii unui popor trebuie sa fac precizarea ca “ziarul” s-a nascut, cu ani in urma, ca oficios de campanie al liberalilor insa acum, dupa logodna cu PSD-ul, gazeta apare sub sigla si culorile USL.

trec cu vederea faptul ca, in ciuda prevederilor legale, publicatia – scumpa daca e sa o judecam dupa calitatea hartiei si tirajul excendentar- nu precizeaza cine-i sunt autorii, in ce tiraj a aparut si cine a comandat-o. vorba aia: “avem curaj, o dam anonima”! s-a intamplat asa poate si din cauza celor cateva pamflete nesarate la adresa ARD pe care, fireste, nu si le asuma nimeni. nu fiindca ar fi calomnioase ci fiindca frizeaza penibilul.

dar partea cea mai savuroasa a revistei “Noapte buna Colegiul 8 Oradea” se gaseste in umorul involuntar, mult mai reusit decat cel intentionat, al celor care au pus-o in pagina. pe prima pagina, sub fotografia lui Ilie Bolojan – una foarte veche de altfel – scrie: “Ioan Cupsa este un om de incredere”. daca nu il stii pe primar, poti lesne sa te gandesti ca “omul de incredere” si-a facut o operatie estetica pentru a fi aidoma idolului sau politic. in plus, precizarea este inutila, stie toata lumea ca Cupsa este omul de incredere al primarului, doar el e acela pe care la trimis in CA al Electrocentrale ca sa duca de rapa afacerea si sa ne scumpeasca noua gigacaloria.

ceva mai jos, in aceeasi pagina, “Ioan Cupsa ia pulsul investitiilor in parcul industrial Eurobusiness”. singur, pe un santier, cu piciorul proptit de o bordura! tare ma tem ca, daca va fi ales, asa va lua deputatul Cupsa si pulsul alegatorilor, cu talpa pe beregata!

ca sa nu plictisesc si sa las alegatorilor bucuria de a se delecta cu minunata publicatie a USL sar la pagina 4, ultima. numai fotografii! gata, obositi de campanie le-a pierit inspiratia! dar ce fotografii! sub titlul “Ioan Cupsa, la pas prin Rogerius si Iosia” apare o poza de la gradina zoologica. o fi ea campania USL din Oradea construita numai pe realizarile primarului, dar din cate stiu eu, gradina zoologica nu pica taman in Rogerius sau Iosia. da’ el saracu’ de unde sa stie, ca doar il poarta primarul de manuta prin colegiu. tot in seria imaginilor care vor sa ni-l arate pe candidat in colegiu sau apare si “podul Sovata”. atat! Cupsa n-a mai incaput in poza. ce cauta imaginea acolo si ce legatura are cu Ioan Cupsa cu ea ramane sa ghiceasca alegatorii. eu unul ma gandesc la o forma ingenioasa de campanie subliminala… intr-o alta imagine Ioan Cupsa ne este prezentat la o “intalnire cu alegatorii”. o mana de cetateni in jurul unei mese si, ceva mai departe de ei, candidatul USL. e de sperat ca masa nu a ramas asa saraca pana la capat si ca avocatul si-a omenit invitatii, desigur in limita legala a celor 10 lei! insa, de departe, cea mai faina fotografie e cea in care, chipurile, “primarul Ilie Bolojan si Ioan Cupsa dezbat problemele din Rogerius si Iosia”. o carte s-ar putea scrie numai despre imaginea asta! una la mana ca e greu de crezut ca cei doi ar “dezbate” taman problemele colegiului la prezidiul salii de sedinte a primariei. a doua, pozitia primarului in raport cu colegul sau de partid, luat cumva de sus, parinteste, spune clar care sunt raporturile ierarhice dintre cei doi. asta ca sa nu mai vorbim ca Ilie trateaza obiectivul aparatului foto cu ceafa, la fel cum o face cu toti oradenii care carcotesc in loc sa-i laude realizarile.

una peste alta, mare publicatie! are candidatul ce invata: cu talpa-n gat si cu fundu’nainte, la Parlament si n-am cuvinte!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: