dare de seama

23 11 2012

joi, intr-un moment care nu era neaparat cel mai potrivit din zi, la sala de intruniri a Hotelului Melody, Coalitia Rogerius si APD Oradea i-a chemat pe candidatii colegiilor din cartier, pentru “cantarirea” oamenilor si a proiectelor lor.

spre surprinderea noastra, a gazdelor, sala a fost plina. si candidatii au venit! mai putin cei ai USL care, daca imi permiteti un punct de vedere personal – doar e blogul meu, ce naiba!, evita confruntarile serioase.

una peste alta reprezentantii: PRM, ARD, PP-DD, PPMT si UDMR au facut o impresie cat se poate de buna celor cateva zeci de oradeni prezenti, cei mai multi presedinti de asociatii ale locatarilor din cartier (strategii de campanie stiu de ce!). nu au fost putini aceia pe care i-am auzit personal – dupa dezbatere – spunand ca le-a placut cum a vorbit cutare sau chiar ca priceperea altuia i-a convins sa-l voteze.

masa rotunda, o reusita a Coalitiei Rogerius si a APD, este din pacate un eveniment aproape singular in aceasta campanie. nu stiu de ce, dar pot usor sa banuiesc, nimeni nu pare interesat sa organizeze astfel de evenimente, de care – iata – e nevoie totusi. ca sa nu las lucrurile in coada de peste, cred ca apetitul pentru dezbateri publice a fost pur si simplu otravit de actuala administratie locala si de dezbaterile ei, in care, daca reusesti sa te faci ascultat, afli in cele din urma ca parerea ta nu conteaza! asa cultivam democratia, participarea si implicarea…

ciudat, parca si presa a pierdut legatura cu “Romania reala”, ziaristii prezenti la acest eveniment care – iata – a avut priza la public, deci e de un interes incontestabil si pentru consumatorii de media, au fost destul de putini.

“nu c-as vrea ca sa ne laud…” dar, sapatamana viitoare, tot APD Oradea, in colaborare cu Facultatea de Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii, mai organizeaza o dezbatere publica – de data asta pe teme politice: modificarea Constitutiei, reorganizare administrativ – teritoriala, principii, doctrine… (ma rog, care le are…). evenimentul va avea loc miercuri, la Biblioteca Judeteana, incepand de la ora 11.00.

ca sa revin, poate cel mai mare castig al dezbaterii initiate de Coalitia Rogerius a fost acela ca, somati de cei prezenti, candidatii au promis sa nu-i uite pe alegatori, odata ce se vor vedea cu mandatele in buzunar. mai mult, unii politicieni s-au angajat sa-i faca pe cei din Coalitia Rogerius partasi la deciziile politice care ii privesc in mod direct.

ceea ce nu am reusit cu consilierii locali, desi au promis si ei, poate iese cu parlamentarii. poate nu… dar important este ca noi, cetatenii, am incercat inca o data. mingea e la ei!

Advertisements

Actions

Information

3 responses

23 11 2012
fundita

Corecţie: nu e blogul tau, e al celor de la wordpress. Tu doar le scrii lor continut.

23 11 2012
fb

asa o fi, tu stii mai bine. da’ gasesc ca, atata timp cat imi poarta numele, ar fi corect sa fie al meu. basca mai si fac ce vreau pe acolo…multumesc pentru observatie, sunt – si azi – cu ceva mai destept decat ieri!

25 11 2012
Dan-Marius

haha 😀
De fapt adevarul e undeva la mijloc: subdomeniul apartine wordpress si pot sa faca absolut orice doresc cu el, dar continutul apartine lui Florin. Sfatul meu e sa-i faca mereu copii de siguranta (unealta de exportare) pentru a evita orice problema. Sau pentru momentul in care se va decide sa-si ia un domeniu personal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: