unele demisii necesare

6 11 2012

a trecut o saptamana de la depunerea candidaturilor. ma asteptam ca, in acest interval, cineva sa observe,  cu ocazia depunerii candidaturilor reprezentantilor USL, cateva prezente inoportune si sa pretinda masuri. nu s-a intamplat asa. nici “opozitia” n-a zis nimic…

asadar, printre cei prezenti la depunerea candidaturilor useliste au fost – incredibil, nu-i asa? – prefectul judetului Bihor, Claudiu Pop, si subprefectul Cristian Bitea. nu e un secret, decat poate pentru neinitiati, ca primul are vanjoase radacini pesediste, iar cel de al doilea s-a “botezat” recent liberal, din interes.

la fel, nu ar trebui sa mai fie un secret pentru nimeni ca, in calitatea lor de inalti demnitari ai statului – conform legilor in vigoare – cei doi sunt apolitici. dupa cum se vede, insa, niciunul nu se comporta ca atare.

ce incredere mai pot avea cetatenii in “garantii legalitatii” cand acestia sunt primii care incalca legea, fara a tresari, in vazul intregii lumi? cine mai poate conta pe corectitudinea procesului electoral in conditiile in care prefectul si subprefectul, principalii responsabili de organizarea alegerilor, se afiseaza alaturi de liderii si candidatii USL?

nu imi fac iluzii, fiecare avem sau putem avea simpatii politice. prefectului ori secundului sau nu le este interzis sa voteze, dar le este interzis sa faca politica.

de ce tac reprezentantii ARD Bihor? s-ar putea spune, simplu, ca sunt prosti, ca nu isi cunosc interesele politice. eu banuiesc ca e vorba de un blat. presedintele PDL, Gavrila Ghilea, e sigur ca, din resturi, se va alege senator. de restul pare ca nici nu-i prea pasa.

ei si atunci cu cine sa votezi, cu cei care incalca legea sau cu complicii lor?

stiti ce e culmea? ca, nu demult, ministrul de interne tuna si fulgera impotriva celor care vor “vicia” campania electorala sau rezultatul alegerilor. mai mult, insusi prefectul Claudiu Pop a avertizat ca va lua masuri drastice impotriva tuturor celor care vor incalca legile pe perioada alegerilor ori a campaniei electorale.

si uite asa ajungem la nevoia de a ni se oferi un exemplu. ce ar fi sa fie chiar el? fiindca, oricum, e evident in culpa si ca sa isi mai salveze obrazul in dosul caruia au reverberat pompoasele amenintari, ar putea sa isi dea demisia.

crede cineva ca o va face? lung hohot de ras… niciodata! bunul simt nu a intrat inca in garderoba politicianului roman.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: