scrisoare deschisa (I)

1 11 2012

Scrisoare deschisa

Domnului director Dumitru Voloseniuc

Sunt deja mai multe zile, vreo cinci la numar, de cand v-am cerut informatii in legatura cu postul de specialist in relatii publice, scos la concurs de institutia pe care o conduceti. In ciuda faptului ca v-ati dat cuvantul, promitand ca va veti interesa si imi veti spune despre ce este vorba, acest lucru nu s-a intamplat nici pana astazi.

Credeti cumva ca sunt intr-atat de naiv incat, la randul meu, sa cred ca, in Romania anului 2012, un director de institutie a statului nu stie nimic despre un asemenea post scos la bataie? Ei bine, nu sunt! Stiu si eu, iar dumneavoastra stiti mult mai bine decat mine, ca postul cu pricina a fost pregatit pentru o persoana anume. Banuiesc ca este vorba de fostul dumneavoastra consilier de la CJ Bihor. Altfel nu se poate explica “minunea” conform careia, pentru a fi angajat in functia de “specialist relatii publice” la Apele Romane, cineva are nevoie, neaparat, de studii politice! Din cate stiu eu si cred ca nu ma insel, fostul si, iata, viitorul dumneavoastra consilier, a absolvit tocmai o facultate de stiinte politice. Ce fericita coincidenta, nu-i asa?

Demersul pe care l-ati initiat sau la care v-ati facut partas pune in discutie si credibilitatea ori competenta altei institutii. Ma refer, desigur, la AJOFM Bihor. Comunicarea ce anunta scoaterea la concurs a postului cu pricina a fost facuta pe 24 octombrie, iar data limita de inscriere era, conform informatiilor afisate la sediul institutiei, a doua zi, 25 octombrie 2012. Bine ticluit! Asta ca sa nu mai aduc in discutie faptul ca desi, avand statutul de somer – bine cunoscut dumneavoastra – si fiind inregistrat in baza de date a AJOFM, am intrat in posesia acestei informatii, evident vitala pentru mine, via email, abia luni, 29 octombrie 2012, in ziua desfasurarii concursului.

In aceste imprejurari nu imi e greu sa imi imaginez ca favoritul dumneavoastra nu a avut niciun contracandidat. Sper, totusi, sa se fi ridicat la inaltimea exigentelor comisiei, din care – sunt sigur – nu ati facut parte si despre a carei activitate, asa cum ati afirmat, nu stiti nimic.

Ma intreb si eu daca s-au deblocat cumva angajarile in sistemul bugetar sau norma nu se refera la persoanele care au “sprijinul politic” al directorilor politici din deconcentrate?

Mai putem sa vorbim oare despre egalitate de sanse in tara din a carei putere va mandriti ca faceti parte?

Asa socotiti dumneavoastra si partidul pe care il reprezentati sa asigurati dreptul constitutional la munca?

Ar fi fost mult mai onorabil sa imi spuneti adevarul. Nu ati facut asta deoarece stiti ca sunteti in culpa. Cel putin din punct de vedere moral, daca nu si legal, vi se poate imputa ca ati aranjat un concurs.

Asta sa fie conduita politica la care se pot astepta bihorenii daca alianta de partide din care faceti parte va ajunge la guvernare?

Ce rost mai au institutiile statului, scolile si competentele, daca criteriile politice primeaza asupra lor?

Stiu ca in politica se minte copios, insa imi faceam iluzii ca, macar atunci cand este vorba de relatiile interumane, sinceritatea ar mai fi putut avea o farama de loc in constiinta dumneavoastra.

Va rog sa nu luati aceste randuri ca pe o forma de presiune. Mi-ar fi chiar rusine sa obtin o slujba pentru altceva decat ceea ce sunt. Eu nu sunt politician. Vreau insa sa va aduc la cunostinta ca imi voi continua demersurile incepute cu aceasta scrisoare deschisa, pe adresa AJOFM Bihor, a Prefecturii Judetului Bihor, a ministerelor de resort. Ma voi adresa parlamentarilor bihoreni si Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Parlament. Nu este exclus sa apelez chiar la arbitrajul instantei. Asta nu fiindca din partea politicienilor m-as astepta la miracole, ci pentru ca felul in care am fost tratat, institutional si uman, ca simplu cetatean (nu as fi pretins nicio favoare speciala, doar un concurs cinstit) m-a ofensat profund.

Va multumesc, chiar daca nu am pentru ce!

Advertisements

Actions

Information

5 responses

4 11 2012
Dan-Marius

Scrisoarea asta deschisa e o gluma, nu? Pe bune, tu chiar crezi ca ia cineva in seama asa ceva pe un blog gratuit de wordpress? In cel mai bun caz vei obtine amuzamentul cititorilor.

Ia-ti macar un domeniu .com daca nu-ti permiti unul .ro si scrie acolo. E primul pas pentru a fi luat in serios. Absolut oricine poate inregistra un blog de wordpress, inclusiv cu variante de nume Budea Florin, si sa scrie ce vrea acolo…

7 11 2012
chendo

Dan-Marius, esti un cretin.

8 11 2012
Dan-Marius

Venind din partea cuiva care nu e in stare sa scrie kendo corect (o greseala elementara echivalenta cu prostia cind ai la dispozitie intreg internetul pentru a cauta informatii) comentariul tau este o apreciere deosebita. Multumesc!

8 11 2012
chendo

inca un argument in sprijinul primei mele afirmatii: faptul ca nu ai sesizat ironia in felul in care am scris cuvantul.

8 11 2012
Dan-Marius

hehe… incerci sa te scoti…. Daca ar fi fost singura greseala elementara pe care ai fi facut-o poate as fi inteles… 😀 Dar nu este.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: