blatul blaturilor – ep. II

18 10 2012

inca un balt! nu v-ati saturat?

acum patru ani, candidatul de la acea vreme al PSD, actualul prefect Claudiu Pop, lansa un slogan oarecum iesit din tipare. va mai amintiti rima: “fara blat, m-am saturat!”? atunci, nu au fost putini aceia care se intrebau unde bate vesnic tanarul politician? acum, incet, incet, se adevereste ca “gura pacatosului adevar graieste”.

o idee pe care am incercat sa o dezvolt intr-un editorial publicat in “Ghimpele”, acum 4 ani, revine in actualitate odata cu pregatirea listelor pentru viitorul Parlament.

“Marea fofilare” se numeste editorialul publicat recent de Ciprian Rus, in revista Formula As. autorul vorbeste, cum altfel, decat despre “blatul” marilor politicieni cu electoratul, mai exact cu alegerile. spune si el ca votul uninominal a fost pervertit de intelegerile de culise, de redistribuiri care au trimis in parlament candidatii clasati pe pozitia a doua sau chiar a treia ori chiar de intelegeri extrapartinice, cum se pare se va intampla, din nou, si in judetul nostru.

“… mult asteptata batalie electorala uninominala s-a dovedit, de fapt, o mare pacaleala, un <<lasa-ma sa te las>> jucat cu mare arta, in complicitate, de intreaga clasa politica. Greii partidelor si-au ales, cu buna stiinta a adversarilor politici, colegii caldute, in care victoriile au fost, cu cateva exceptii, garantate din start. La fel se va intampla si la alegerile de la 9 decembrie. MAREA AGITATIE DIN ACESTE ZILE, LEGATA DE STABILIREA CANDIDATILOR PE COLEGII, NU E ALTCEVA DECAT O URIASA OPERATIUNE DE FOFILARE A LIDERILOR POLITICI DIN CALEA REALITATII ELECTORALE. Lei fiorosi, cand apar in dispute televizate, veleitarii din marile partide devin mielusei, cand vine vorba de alegeri. Se evita din start: nu veti vedea niciun duel de anvergura in vreun colegiu uninominal in iarna aceasta! Blaga contra Antonescu? Ponta contra Udrea? MRU contra Tariceanu? (…) Nici vorba! Unul se muta de la Bucuresti intr-un colegiu mai bun, la Timisoara, altul merge la sigur…”.

oare noi o sa avem parte de o confruntare reala? ceva de genul Ghilea versus Chereches? Bot contra Avrigeanu? Szabo impotriva lui Bodoc? ma indoiesc. avem atatea personalitati politice care ar putea face macar figura interesanta intr-o competitie electorala incat e destul de greu si sa pui cap la cap o lista imaginara a confruntarilor.

mai puneti de-un balt! ce conteaza, prostii va voteaza!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: