profetii despre trecut

9 10 2012

ne-am prins toti ca batranul Brucan s-a inselat. in ultimii 20 de ani Romania nu a intrat pe un fagas normal. nu cred ca suntem nici o democratie, in adevaratul si profundul sens al cuvantului, nici o economie de piata cosolidata, nici macar o tara membra a Uniunii Europene asa cum sunt statele fondatoare ale acestui club select.

ce am facut in ultimii 20 de ani? am consilidat oligarhia.

in Romania exista o polarizare sociala care, dincolo de efectele scenice, seamana izbitor cu ceea ce era tara noastra inainte de 1989. va vine sa credeti ori ba avem si o nomenclatura, una pe stil nou. noua oligarhie politica este transpartinica. ea si satelitii ei o duc bine, “proletariatul” capitalist si democratic abia isi duce zilele.

in noua oligarhie nu se intra decat cu firman. puterea din Romania este asemeni unei societati initiatice unde nu ai acces fara carnet de partid si, probabil, fara a fi deja uns – a se citi manjit – si, implicit, santajabil.

ce fel de elite politice avem? insi needucati si, pe cale de consecinta, aroganti, incapabili de compasiune sau dialog, personalitati care nu au excelat niciodata in domeniul lor profesional, impostori etc. toti sunt legati de o singura calitate, aceea de a fi membru al unui partid politic.

depolitizarea a ramas un banal deziderat, un concept scos de la naftalina cu ocazia fiecarei schimbari de putere, numai bun pentru a justifica inlocuirea unei clientele cu o alta.

de fapt, cred ca in Romania nu exista decat un singur partid politic. intemeiat pe o masa consistenta de migratori si profitori, persoane foarte mobile, acest partid unic e intotdeauna la putere prin acesti indivizi fara niciun alt Dumnezeu decat propriul interes.

mastile se mai schimba, piesa e aceeasi si tare ma tem ca regizorul si scenariul sunt patente universale.

Advertisements

Actions

Information

One response

9 10 2012
Calin Corpas

da. de acord. ceva in genul asta am scris si eu: http://www.calincorpas.ro/2011/02/transpartic-e-cuvantul-cheie/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: