democratia, prostia si Romania

3 10 2012

nu stiu daca stiti, dar e la moda implicarea cetatenilor in conducerea “trebilor” publice. nu ca ar da democratia autoritatilor locale pe dinafara, dar e musai, fiindca s-a dat “directiva” europeana. una din modalitatile prin care – cica – noi cetatenii am putea avea un cuvant de spus in problemele legate de viata noastra cotidiana ar fi prezenta in consiliile de administratie ale unor regii de interes local. da’ s-o creada mutu’ ca oricine poate ajunge sa-si bage nasul in ciorba stapanilor!

am un prieten, bun si suficient de naiv, care si-a imaginat ca democratia e chiar “functionala” in tara asta care e a mea, a lui si a voastra. ghinion!

s-a dus omul de sapte ori sa intrebe, la mega-firma de recrutare aleasa de Primaria Oradiei pentru a face selectia viitorilor membri din consiliile de administratie. i s-a spus ca are nevoie de cateva documente: asta, aia si aialalta… le-a pus omul intr-un plic si le-a depus la termen.

a doua zi, surpriza: nu e eligibil! asa au decis specialistii in resurse umane selectati de primaria condusa de Ilie Bolojan pentru a lucra in interesul cetatenilor si pe banii acestora. motivul, cat se poate de simplu: plicul depus de el nu continea scrisoarea de intentie. omul, care nu-i tampit si se pricepe sa lucreze cu acte, se jura ca nici nu i s-a pomenit ca ar avea nevoie de asa ceva.

concluzia lui: “am fost lucrat la mare arta”, descalificat prin omisiune cum s-ar spune. uite asa se promoveaza democratia si participarea cetatenilor la treburile publice in minunatul nostru oras. ai toate drepturile pana cand vrei sa uzezi de ele cu adevarat. atunci, hopa, dai cu capul de grinda! dupa ce ca a declarat Oradea verde, cand orasul nu e deloc asa, ne-am putea astepta ca administratia lui Bolojan sa mai primeasca si un premiu international pentru promovarea si sustinerea democratiei.

curata bataie de joc! e limpede pentru oricine ca sinecurile astea trebuie sa fie, ca si pana acum, domeniul exclusiv al tovarasilor care se bucura de increderea politicienilor ce au painea si cutitul. asa ei sunt scutiti de cine stie ce batai de cap, pe care le-ar putea pricinui un “intrus” prea destept ori curios si, in plus, mai iau si colegii de la partid un ban, desigur fara prea multa munca.

cvasi-penibili!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: