show must go on!

2 08 2012

n-am scris nimic in ultimele zile pentru ca, dincolo de rezultatul referendumului, orice comentarii mi se pareau a fi pure speculatii politice. am asteptat, ca si multi altii, cu inima-n dinti decizia Curtii Constitutionale a Romaniei. ei bine, asa cum stiti deja, decizia privind validarea ori invalidarea plebiscitului nu s-a facut nici dupa a doua zi de dezbateri in CCR.

abia pe 12 septembrie vom sti daca Basescu se poate intoarce la Cotroceni sau pe mare. mie povestea asta imi aminteste de “suspendarea” lui Ionel Avrigeanu din functia de vicepresedinte al CJ Bihor. pana cand actualul presedinte al PDL Bihor a castigat procesul i-a expirat mandatul! asa se va intampla oare si cu presedintele suspendat?

daca circul ultimelor zile continua, ati observat probabil ca – daca e sa te iei dupa ceea ce se vede la televizor – campania electorala nu s-a terminat nici dupa 29 iulie, economia romaneasca nu se va simti mai bine, dimpotriva. tare ma tem ca, in loc sa se ocupe, de pilda, de seceta, Guvernul va duce mai departe “razboiul impotriva lui Basescu”, ceea ce numai bine nu poate fi.

decizia Curtii e lungaaaa cat un post si face sa avem un presedinte “ilegitim”, undeva intr-un sediu de campanie, si un presedinte invalid, cazat la Cotroceni. s-a vorbit foarte mult in aceste zile despre o lipsa de legitimitate a lui Traian Basescu dar imi permit sa intreb, cu modestie, despre ce fel de legitimitate putem vorbi in ceea ce il priveste pe Crin Antonescu?

una peste alta, circul si incertitudinea continua. ceea ce e cum nu se poate mai rau! limita inferioara pentru cat de rau poate sa fie nu exista. nu in Romania!

Advertisements

Actions

Information

2 responses

2 08 2012
Alegatorul

Parerea mea:
Poate se vor invalida si rezultatele alegerilor locale. Insa se intrevede un posibil scenariu favorabil dreptei, care consta in urmatorii pasi: 1)se valideaza referendumul din 29 iulie, 2) daca numarul de alegatori va fi mai decat cel comunicat pentru Referendum se vor putea face demersuri pentru un Parlament cu numar de Parlamentari redus si pentru invalidarea alegerilor locale. Desi la prima vedere pare o catastrofa (eu personal plang ca Basescu mi si-a reluat locul de drept si statul e demolat de USL), lucrurile pot fi folosite in favoarea noastra. Beneficii: 1) Basescu poate prelua conducerea dreptei, iar MRU va pregatit sa devina Presedinte; 2) Vom avea un Parlament cu numar redus de parlamentari; 3) Dreapta va castiga alegerile parlamentare din toamna si 4) MRU va deveni Presedinte. 5) Stanga sub conducerea USL se va discredita prin propriile actiuni (s-a vazut deja pierderea de electorat in doua luni, de la locale la Referendum) si consecinte ale acestora: a) pierderea investitorilor avandu-l inca 1,5 luni pe antonescu la Cotroceni, b) cresterea cursului valutar, c) pierderea credibilitatii Romaniei in fata Nato si UE si d) riscul de a pica sub influenta Rusiei.” Mai mult ca oricand trebuie sa fie informata populatia in aceste momente si continuate demersurile pentru respectarea Constitutiei si a Statului de Drept. Mie mi-ar fi placut mai mult scenariul: Basescu la Cotroceni, MRU senator de Iasi, Parlamentare castigate si MRU numit Prim Ministru iar din 2014, MRU Presedinte.

3 08 2012
fbudea

stimabile, tare ma tem ca jocurile au fost deja facute. basistii se fierb in suc propriu, la foc mocnit si canicula, dar suspendatul nu se va mai intoarce niciodata in scaunul de la Cotroceni. regula e ca atunci cand comunistii pun mana pe putere nu o mai lasa, orice ar fi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: