de luat aminte

26 07 2012

din pricini deloc binecuvantate nu prea am dispozitia necesara pentru a scrie. dar asa ceva nu poti trece cu vederea. sper ca tema sa nu fie o dezamagire. nu are nicio legatura cu referendumul… se leaga, totusi, de ceea ce scriam ieri, de planurile privind Piata Unirii din Oradea.

Mihail Neamtu face, in cartea sa “Zeitgeist”, o scurta analiza asupra operei filosofului englez Roger Scruton. mi-am permis sa redau un citat din acest articol.

(…) Scruton si-ar fi dorit ca societatea civila sa aiba un rol mai important in slefuirea spatiului public, decat Statul. Finantarea arbitrara de catre autoritatile guvernamentale a unor proiecte arhitectonice lipsite de gust si ofensatoare la adresa bunului-simt al populatiei (by and large) nu are nicio justificare oricat de puternice ar fi argumentele <<expertilor>>”.

mie textul mi-a amintit nu doar de Piata Unirii, ci si de proiectul malului Crisurile, de taierile din parcuri si de alte initiative dragi sufletului primarului Ilie Bolojan.

apropo: ce spune lumea de faptul ca maria sa edilul n-a consultat pe nimeni cand a inscris vreo o suta de copii maghiari la Liceul Ortodox?!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: