citeste si raspandeste!

9 07 2012

acelasi autor aceleasi cuvinte intelepte.

> 6 iulie 2012 este o zi de răscruce. În cuvinte şi în ştirile emise în grabă în toată mass-media, ea este ziua în care preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat, însă dincolo de cuvinte şi dincolo de ştiri, este începutul bătăliei decisive. Este Waterloo. De acum înainte, nu mai există cale de întoarcere: cine pierde, pleacă în exil.

> Am trăit această zi cu teamă. Am citit cu inima strânsă ştirile ce ne ţineau la curent cu mersul evenimentelor. Mi-a fost frică. M-a încercat o frică teribilă, aceea că, înaintea pasului final, înainte de a-şi da acceptul de a juca ruleta rusească, USL şi toţi complicii ei vor da îndărăt. Că nu vor aduna suficiente voturi şi că va fi evitat acest război decisiv, revenindu-se la lupta de culise, la diversiuni şi la loviturile sub centură. Nu susţin că de acum înainte vor renunţa la aceste practici şi vor lupta bărbăteşte, ci doar că acum s-a decretat mobilizarea generală, că acea indolenţă ce ne încearcă de fiecare dată când trebuie să facem ceva ce nu ne place, nu-şi mai are locul. Dacă până acum, prin marginalizarea Curţii Constituţionale şi prin schimbarea Avocatului Poporului USL îşi putea face de cap la modul cel mai odios fără ca cineva să o poată penaliza, cu suspendarea preşedintelui se lasă la mâna poporului.

> Ziua de 6 iulie mi-a adus aminte de primele pagini ale cărţii lui Steinhardt (Jurnalul fericirii) în care acesta enumeră, pe lângă calea credinţei, trei soluţii „lumeşti” de înfruntare a tiraniei. Primele două acceptă asuprirea dar o demolează, o face inoperantă. A treia metodă este activă şi constă în abilitatea de a te încărca cu energia adversarului, de a extrage din ea pofta nebună de viaţă şi de-o ceapă spartă cu pumnul. Este metoda lui Vladimir Bucovski care atunci când a fost chemat la KGB n-a mai avut somn până a doua zi, nu de frică, ci de surescitare şi de nerăbdare, de a ajunge şi a „intra în ei ca un tanc”.

> În anul 1939, Churchill îi spunea Marthei Bibescu: „Va fi război. Praf şi pulbere se va alege din imperiul britanic. Moartea ne pândeşte pe toţi. Iar eu simt că întineresc cu douăzeci de ani”.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: