amenda pe naivitate

11 05 2011

e trist să-i vezi pe oamenii din Biharia cum se zbat să rupă o înţelegere care n-a fost a lor şi care nu le serveşte interesele.

dacă Biharia a intrat în afacerea pe care i-a propus-o Ilie Bolojan, proiectul Aparegio, asociindu-se cu CAO, a făcut-o ca oamenilor de acolo să le fie mai bine, nicidecum mai rău.

şi care au fost primele beneficii ale “afacerii”? apa din sat, care ajunge la oameni prin reţele locale, din surse locale, a devenit – sub administrarea CAO – de patru ori mai scumpă. pe şleau, n-au mişcat un deget, dar le-au mărit preţul.

culmea nesimţirii, tot hoţul, CAO adică, strigă că Biharia nu poate ieşi din înţelegerea la care a aderat până când nu-şi plăteşte datoriile. e ca şi cum ai folosi ceva ce e al tău, dar ţi s-ar pune plată pentru asta şi, în plus, penalităţi. ba te-ar mai şi aresta, obligându-te să plăteşti cauţiune!

aşa au aflat locuitorii Bihariei, pe banii lor, că în politică nimic nu e gratis şi, de cele mai multe ori, preţul e mai mult decât face. e păcat să îţi baţi joc de o întreagă comunitate, de mai multe chiar, numai ca să îţi realizezi proiectele electorale. orădean cum sunt, socotesc totuşi că nu e moral să o duc eu mai bine şi pentru asta să plătească “prostimea”.

desigur, Ilie e de altă părere!

vina pentru situaţia asta o poartă o parte din aleşii comunei, consilieri şi primarul, care au o atitudine duplicitară. desigur şi complicii lor de la Oradea, cărora le convine situaţia aşa cum e.

ce mai rămâne? să îşi facă  Biharia reţeaua de apă, pe banii ei, şi să plătească la CAO pentru asta? sau să i-o confişte compania, în contul datoriilor?

să te ferească Dumnezeu de bunăvoinţa politicienilor!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: