mizerabilii

24 03 2011

Inşi ai vremilor noastre, ai timpurilor cele noi…

Proprietarii magazinului Topollino, de pe strada Republicii, oamenii curajosi şi inimoşi care şi-au asumat ideea de a strânge semnături împotriva ruperii Teatrului de Stat, au fost călcaţi de poliţie, de Poliţia Locală, potera aceea aflată în subordinea primăriei.

Oamenii „legii” i-au somat pe deţinătorii magazinului să ridice panoul unde sunt fixate tabelele pe care se strâng semnături contra aberantei decizii ce a fost votată de Consiliul Judeţean Bihor şi întărită de Consiliul Local Oradea. Motivul, cât se poate de străveziu, ar fi acela că proprietarii magazinului nu aveau aprobare pentru panoul care ocupă, chipurile, spaţiul public. Cei care au semnat pentru teatrul orădean ştiu că panoul cu pricina era proptit de vitrină, aşezat pe treapta de la intrarea în magazin, nici poveste să fie în drumul cuiva, pe trotuar ca să încurce trecătorii.

Cine sunt executanţii? Dar cei care conduc reprimarea unei iniţiative ce încheagă puţin această comunitate pe care politicienii ar dori-o, din câte se vede, cât se poate de dezbinată?

Ce fel de om trebuie să fii ca să duci la îndeplinire un astfel de ordin? Poate un Garcea care se teme pentru slujba lui de agiu modern, cu bulan şi chitanţier. Poate unul dintre aceia (puţini sper) care vor ca românii şi maghiarii să trăiască separaţi, fiindcă aşa i-a zis Partidul că e bine. Azi în teatru, mâine dincolo, poimâine peste tot. Dar nu pistolul e de vină ci mâna care apasă pe trăgaci.

Poate că ordinul a venit de la comandantul Poliţiei Locale, în această clipă, după ştiinţa mea, un slujbaş al UDMR. Dar se prea poate ca viceprimarul Rozalia Biro să fi dispus „controlul”, constatând că planurile “uniunii culturale pe care o reprezintă” au fost, deocamdată, zădărnicite. Dar, cel puţin tacit dacă nu chiar în calitate de complici, la mârşăvia asta sunt părtaşi marii oameni politici, bravii noştri aleşi, prea cinstiţii şi de popor iubitorii: Ilie Bolojan ori Gheorghe Carp, aliaţi de nădejde ai UDMR. N-au ezitat nicio clipă să intre în spirala jocului absurd şi periculos al separatismului. Fiindcă infama decizie a fost a Consiliului Judeţean Bihor, puteau foarte bine să stea cuminţi de-o parte.

O scriu fără ezitare, primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Gheorghe Carp, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc, toţi consilierii locali şi judeţeni care au cauţionat prin vot mizeria asta, fără precedent în Oradea, sunt adevăraţi trădători de neam!

Indivizi care s-au integrat perfect în noua ordine mondială, demnitari de fără patrie, politicieni gata de orice pentru a-şi ţine puterea, inşi pentru care banul e mai scump decât oricare principiu ori credinţă. Ei nu înţeleg, îi deranjează teribil curajul de a li se spune adevărul în faţă, fac tot ce le este omeneşte posibil să compromită sau să reducă la tăcere orice voce critică, nu ezită să trimită Poliţia Locală împotriva unui inofensiv gest de solidaritate. Toate astea fiindcă atitudinea omului sincer sau a cetăţenilor liberi le încurcă planurile şi îi lasă perplecşi.

Lucrurile sunt simple: ori acceptăm să devenim ploşniţele fără conştiinţă ale noii societăţi modiale ori rămânem solidari şi spunem: NU!, de fiecare dată!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: