prostia în acţiune

3 12 2010

Aşa ceva n-a mai văzut Parisul de pe Peţa!

Chiar sub ferestrele primarului, minunata promenadă aflată încă în lucru, pe malul Crişului Repede, a fost inundată, după prima ploaie mai serioasă. Lucru făcut prost, pe bani grămadă!
Era la mintea cocoşului că lucrarea făcută îngustează albia râului şi apele se vor revărsa. Acum, pun pariu că nici primarul Ilie Bolojan, nici directorul Apelor Române, Pasztor Sandor, n-au să se mai laude cu pasarela care i-a făcut de minune.

Banii, care de altfel vin de la Guvern, s-au cam dus pe apa Sâmbetei şi ar fi cazul ca măcar prefectul Gavrilă Ghilea, care în paranteză fie spus i-a lăsat pe ceilalţi doi să se laude, ar trebui să ia atitudine.

Halal dig, halal lucrare, halal să vă fie!

Întâmplarea asta jenantă îmi aminteşte de o altă boacănă făcută de Repcon, la Meziad. Aceste genii ale construcţiilor hidrotehnice au reuşit perfomanţa de a ridica diguri, între versanţi, în acea porţiune a satului unde apa nu s-a revărsat niciodată. În aval, la şes, unde malurile erau scunde şi apele ieşeau mereu din matcă, n-au mişcat o piatră. Situaţia era ilară. Chiar şi ca să ajungi pe pod trebuia să treci prin cele două braţe ale pârâului care se încăpăţâna să nu treacă pe dedesubt. Au dat vina pe proiectant!

Se vede treaba că nu-i destul să faci un lucru frumos, cum ne spuneau edilii că va fi malul cel nou al Crişului, trebuie să-l faci şi cu cap.

Dar cui îi pasă? Digul e ca nou, plata se va face şi banii, gârlă, n-au decât să se ducă de vale. Sunt banii noştri, că dacă ar fi fost ai lor…

Văzând porcăria asta nu pot să nu-mi amintesc cuvintele unui mare politician contemporan, mare peste Oradea: “ori sunt hoţi, ori sunt tâmpiti”.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: